Дебошира з Бродівщини засудили за домашнє насильство

Дружина помирилася з чоловіком, який вже місяці не вживає алкоголю

Уродженця села Підгірці Золочівського району Андрія Г., якого у вересні 2023 року було оштрафовано на нанесення легких тілесних ушкоджень, покарали ще й за домашнє насильство. Відповідний вирок ухвалив 2 лютого Бродівський районний суд.

Згідно із матеріалами слідства, у період з 12 квітня до 17 липня 2023 року чоловік сім разів у стані алкогольного сп’яніння скандалив і принижував дружину, голосно нецензурно лаявся і не впускав її до будинку. Внаслідок цього жінка зазнавала психологічних страждань. Причому таке домашнє насильство траплялися як зранку, так і ввечері.

В судовому засіданні чоловік визнав свою провину і пояснив свої дії тим, що був п’яним. Дані слідства на суді підтвердила постраждала. Дружина розповіла, що її чоловік у нетверезому стані з 12 квітня до 17 липня 2023 року постійно її ображав, нецензурно висловлювався на її адресу, кричав, що завдавало їй психологічної шкоди. Жінка заявила, що зараз помирилася з чоловіком, який вже місяці не вживає алкоголю, і попросила його суворо не карати.

З огляду на це суддя Олена Рахімова вирішила, що Андрій Г. є винним у домашньому насильстві. Його засудили двох років обмеження волі і водночас звільнили від відбування покарання за умови, що він протягом одного року не вчинить нового злочину. На цей вирок ще може бути подана апеляція.