Обласна адміністрація розірве угоди з компаніями Ігоря Гринкевича

Фірми скандального бізнесмена виграли три тендери на будівництво на Львівщині

Львівська обласна військова адміністрація прийме рішення про розірвання угод із будівельними фірмами, що належать скандальному львівському підприємцю Ігорю Гринкевичу. Про це у вівторок, 9 січня заявив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. "Якщо ми говоримо про три контракти, які підписувалися за моєї каденції, в тих тендерах брали участь компанії в тому числі і Гринкевича - вони давали ціну меншу, ніж інші конкуренти. І, відповідно, вони вигравали ці тендери. Ми переглянемо ці тендери. Подивимось, наскільки виконані ці роботи відповідно до договорів, і звичайно що приймемо рішення щодо розірвання", — сказав Максим Козицький.

Він також повідомив, що благодійний проєкт, до якого був залучений благодійний фонд Гринкевича HOPE.UA, не буде реалізований. "Ідея була — залучення європейських коштів, а саме уряду Нідерландів, на створення дитячого реабілітаційного центру для відновлення наших дітей. Мало бути співфінансування, 30% кошти обласного бюджету, 70% — кошти уряду Нідерландів. На жаль, тепер цей проєкт не вдасться реалізувати, через те, що підписант, людина яка намагалась достукатись до уряду Нідерландів, виявився нечесним на слово і руку", — заявив Максим Козицький.

Раніше начальник ЛОВА розповів про три угоди, укладені з фірмами Гринкевича за його каденції. Йдеться про добудову шкіл у селищі Гірник та селі Черниця, а також будівництво центру безпеки громадян у селі Східниця.

Раніше про розірвання контрактів із фірмами Гринкевича заявили у Міністерстві оборони України.

Нагадаємо, два тижні тому ДБР затримало львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, коли той давав хабар одному з керівників Бюро у сумі 500 тис. доларів за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження. Ігор Гринкевич — львівський бізнесмен, один з найбільших постачальників Міністерства оборони. Раніше ДБР порушило проти нього кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

Компанії Гринкевича виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд грн. До виконання оборонних замовлень Гринкевич залучив підконтрольні йому підприємства, які раніше займались будівництвом. Але ці компанії не мали належних потужностей для виготовлення та зберігання майна для потреб Міноборони, що призвело до зриву постачання та завдало збитків бюджету щонайменше на 1,2 млрд грн.

Гринкевич повністю не виконав шість контрактів. Він поставляв товар на склади військових частин лише у невеликій кількості, але отримав державні гроші за повне виконання зобов'язань. До усього правоохоронці виявили факти завищення вартості товарів, поставлених для МОУ.