У Золочеві на Львівщині шукають охочих перевтілитися в Коновальця та Вітовського

Молоді мешканці громади зможуть отримати нагороду за відтворення образу одного з учасників січового руху

Молодь Золочівщини запрошують долучитися до просвітницької кампанії на честь 160-ліття засновника січового руху Кирила Трильовського. Мешканців громади заохочують перевтілитися в історичних постатей: Євгена Коновальця, Олену Степанів, Софію Галечко, Дмитра Вітовського чи Віктора Курмановича. Про це у вівторок, 9 січня повідомила Золочівська міська рада.

Кирило Трильовський — відомий політичний та культурно-освітній діяч, засновник товариства “Січ” і січового руху в Галичині. На шосте травня 2024 року припадає 160 річниця від народження Трильовського, і Львівська обласна рада оголосила цей рік роком на його честь.

“Ми хочемо зробити в травні в Золочеві святкові урочистості, вшанування, і на цих заходах буде концерт, будуть вірші й пісні. Ми хочемо сказати не тільки про Трильовського, адже бачимо такий мотив: від січового стрілецтва через УПА до новітніх героїв української армії. Січові стрільці були перші, які відродили військову силу українців з часів Полтави. І ми хочемо в тих заходах показати п’ять постатей, які служили в УСС”, — розповів у коментарі LVIV.MEDIA секретар Золочівської міськради Олег Сидорович.

Фото: Золочівська міська рада

Охочі перевтілитися отримають шанс здобути нагороду за фото в образі та взяти участь у святковому концерті. Зокрема для участі потрібно:

  • відтворити образ когось із запропонованих історичних постатей
  • зробити фото
  • надіслати фото на адресу: zolochiv.misto@i.ua, вказавши свої ім’я та прізвище, навчальний заклад чи місце роботи.

“У нас є робоча група, яка з текстів їх вибраних творів візьме 2-3 речення й напише, хто що має говорити. І в кого вдасться гарне перевтілення й нормальний текст, той буде запрошений на концерт і візьме участь в наших заходах. Водночас якщо людина себе виставить, але не пройде, то все одно ми її вшануємо у Золочеві й чимось нагородимо за участь. Адже це цікаво для молоді, це про їхніх ровесників. Коли почалися визвольні змагання в 1914 році, то постаті, про які ми говоримо, були молодими людьми близько 20-22, максимум 25 років. І ми хочемо, щоб та людина в образі під час заходів вийшла на сцену й сказала про себе й свою епоху до ровесників: як вони себе позиціонують і для чого взагалі вони пішли служити у війську”, — пояснив Олег Сидорович.

Концерт попередньо готують на неділю 19 травня. Для створення відчуття епохи організатори також прагнуть знайти відзнаки УСС та пошити форму.