Львівська ОВА передала військовим трали та екскаватори

Спеціальну техніку передали 45 окремій артилерійській бригаді

Львівська ОВА передала для 45 окремої артилерійської бригади кілька одиниць спеціальної техніки, зокрема трали та екскаватори. Гроші на них виділили з обласного бюджету в рамках програми «Безпечна Львівщина». Про передачу спецтехніки повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький у п’ятницю, 5 січня.

Як йдеться в повідомленні, Львівська ОВА закупила для потреб 45 окремої артилерійської бригади кілька одиниць спеціальної техніки, а саме причіп-платформи та екскаватори-навантажувачі JCB 3CX SITEMASTER. Тягачі необхідні військовим для евакуації спеціальної інженерної техніки та автомобілів, вони розраховані на перевезення техніки вагою до 15 т. Екскаватори ж захисники використовуватимуть для облаштування бліндажів, окопів та укриттів.

«Тягачі на наше замовлення обладнані сучасними технічними засобами, для того, щоб можна було приєднати їх до будь-якої військової техніки, яку використовують в зоні бойових дій. Фортифікаційні інженерні споруди тепер буде копати трактор, а це дозволить військовим спрямувати свої зусилля на боротьбу, зекономити час на облаштування бліндажів та укриттів й зберегти життя», — розповіли у військовій частині. Також там зазначили, що вже найближчим часом техніку відправлять на передову.

Як розповів перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик, гроші на цю техніку виділили в межах програми «Безпечна Львівщина». Загалом на цю програму у 2024 році виділили 400 млн грн, проте імовірно, що її бюджет ростиме протягом року. Ці гроші використовуватимуть лише для підтримки військовослужбовців.