Депутати обласної ради погодили перейменування села на Пустомитівщині

Рішення про остаточне перейменування Милошевичів повинна ухвалити Верховна Рада України

Під сесії Львівської обласної ради у четвер, 28 грудня, депутати проголосували за перейменування села Милошевичі на Милошовичі. З проханням повернути селу історичну назву до обласної ради звернулася Пустомитівська міська рада.

«Назва села Милошовичі датується у всіх відомих історичних документах ще 1443 року і всюди вживається назва села Милошовичі. В довідці Центрального архіву України у м.Львів від 22.05.2008 року N°604 виданій Семенівській сільській раді вказують, що в документах іншої назви як с. Милошевичі ніколи не вживалося і документально не зафіксовано», – йдеться у зверненні мешканців громади.

За перейменування проголосували 53 депутати Львівської обласної ради. Тепер нову назву Милошевичів повинен затвердити парламент України.

До слова, причиною розгляду питання про перейменування Милошевичів у порядок денний цієї сесії, стали зміни законодавства. Якби депутати не ухвалили рішення до кінця цього року, то з початку 2024 року громаді довелося б ще раз розпочинати процедуру повернення давньої назви.

Нагадаємо, що у вересня аналогічне рішення, про перейменування села ухвалили депутати Львівської районної ради.