Громади Львівщини передали 15 позашляховиків для повітряної оборони області

Пізніше на цих авто встановлять кулемети, прожектори, лазерні указки та інше обладнання, необхідне для роботи мобільно-вогневих груп

Громади Золочівського та Червоноградського районів спільно з львівськими підприємцями у середу, 20 грудня передали 15 позашляховиків для повітряної оборони Львівщини. Пікапами користуватиметься зенітно-кулеметний батальйон, який захищає Львівську область, зокрема об’єкти критичної інфраструктури, від повітряних атак ворога.

“Ми продовжуємо посилювати безпеку й забезпечувати мирне небо на території Львівщини. З моменту створення спеціалізованого зенітно-кулеметного підрозділу, ми передали йому вже понад 50 автомобілів, а загалом з початку року для сил ППО передали 95 машин. Це наше спільне завдання — забезпечити безпеку наших дітей, батьків, наших міст та сіл”, — зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

До закупівлі автомобілів для спеціалізованого зенітно-кулеметного батальйону долучилися чотири громади Золочівського району та Червоноградська районна військова адміністрація. Також гроші на купівлю пікапів дали два львівських приватних підприємства — “Львів-Пак” та”Електроконтакт Україна”.

“Наша громада розташована на сході від Львова, і ми це дуже відчуваємо. У нас на території працюють мобільно-вогневі групи, над Золочевом збивають “шахеди“, падають уламки, гинуть люди. Тому ми розуміємо, на скільки важливо підтримувати ці мобільно-вогневі групи”, — розповів голова Золочівської міської територіальної громади Ігор Гриньків.

Благодійники купували пікапи високої прохідності. В кузовах позашляховиків встановлять обладнання для виявлення та знищення повітряних цілей, зокрема кулемети, прожектори, лазерні указки тощо. Для закупівлі цього обладнання Львівська ОВА у листопаді цього року виділила 18 млн грн. Загалом же на сили ППО протягом року з обласного бюджету витратили понад 30 млн грн.