На Львівщині військові ТЦК вручили повістку священнику

Начальник ЛОВА Максим Козицький відреагував на інцидент

На Львівщині працівники ТЦК вручили повістку священнику. Ба більше на відео, яке оприлюднили у соцмережах, зафіксований конфлікт священнослужителем УГКЦ та чоловіком у військовій формі. Ймовірно випадок трапився у Стрийському районі, повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький у вівторок ввечері, 12 грудня. Козицький відреагував на випадок та звернувся до керівництва Львівського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки (ТЦК та СП) з проханням з’ясувати обставини.

На оприлюдненому у соцмережах відео, зафіксовано як чоловік у військовій формі грубо спілкується зі священнослужителем, погрожуючи йому, якщо той не зʼявиться у ТЦК, то його відвезуть туди силою.

Судячи зі всього, люди на відео знайомі і в чоловіка у військовій формі є особиста образа на отця. Ситуація потребує повного зʼясування, адже в інтернеті є лише фрагмент відеозапису і вирвана з контексту розмова. Те, що можу сказати точно: мобілізаційний процес не може відбуватися з приниженням честі та гідності людини і не повинен переростати у зведення особистих рахунків”, — написав Максим Козицький.

У Територіальному центрі комплектування підтвердили, що їхні військовослужбовці вручали повістку священнику. Вони також заявили, що у роботу військовослужбовців ТЦК втрутився цивільний у військовій формі, який має особисту неприязнь до священнослужителя. В ТЦК заявили, що дії їхніх представників були правомірними, повістка була виписана заздалегідь, а священник, який є військовозобовʼязаним, викликався у ТЦК та СП для уточнення своїх даних.

“Нагадуємо, що в країні триває повномасштабна війна, обовʼязок кожного громадянина зʼявитись для уточнення облікових даних у разі утримання повістки”, — зазначається в повідомленні Львівського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки.