Громадянин Росії, який проживав на Львівщині, виправдовував злочини РФ і принижував українців

Він, зокрема, стверджував, що «Маріуполь – російське місто, а в Україні героями стали бандити та нацисти»

На Львівщині до 5 років і 3 місяців позбавлення волі засудили прокремлівського інтернет-агітатора, повідомило управління Служби безпеки України у Львівській області у четвер, 23 листопада.

Громадянин Росії, який тривалий час проживає на Львівщині, з початку повномасштабного вторгнення почав активно поширювати пропагандистські наративи Кремля та підтримувати країну-агресора. В забороненій соцмережі «Однокласники» він публічно виправдовував російські злочини та закликав до змін меж територій України.

Зловмисник поширював наративи ворога, зокрема, що «Маріуполь – російське місто, а в Україні героями стали бандити та нацисти». Він також постив дискримінаційні матеріали, які принижують честь та гідність українців та щодо різних національних меншин, які проживають на території України.

Зловмисника було звинувачено за правопорушення, визначені ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікація її учасників) та ч. 1 ст. 161 (умисні дії спрямовані на розпалювання расової, національної, регіональної ворожнечі, на приниження національної честі та гідності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. Злочини даного громадянина відстежували кіберфахівці та слідчі УСБУ Львівщини.