Львівські лікарі виходили передчасно народжених двійнят

Хлопчики народилися на 36 тижні вагітності мами

Лікарі відділення реанімації та постінтенсивної терапії Центру дитячої медицини, лікарні “Охматдит” успішно виходили двійнят з гіпоксично-ішемічною енцефалопатією. Про це повідомили на сторінці лікарні у Facebook.

Сім'я із Дрогобича. Даміан і Давид — двійнята. Хлопчики народилися передчасно, на 36 тижні вагітності мами, для якої це вже треті пологи. Малюки поступили до Центру на наступний день після народження із пологового з гіпоксично-ішемічною енцифалопатією (одне із найпоширеніших та серйозних неврологічних ускладнень, що виникають у новонароджених та дітей раннього віку). Вага при поступлені була у Даміана - 1,780 кг, а у Давида - 2,290 кг.

Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

У шпиталі хлопчики лікувались два тижні. Із вагою 2100 кг у Даміана та 2600 кг у Давида — дітей виписали додому. За місяць батьки з малюками мають знову приїхати до Центру дитячої медицини, лікарні “Охматдит”у для повного обстеження.

Додамо, медики “Охматдиту” вилікували від остеомієліту 12-річного юнака. Гостра хвороба кісток розвинулася у хлопця після травми коліна.