• Головна
  • Новини Львівщини
  • На кордоні затримали три елітні автомобілі, які хотіли ввезти в Україну під виглядом гуманітарної допомоги

На кордоні затримали три елітні автомобілі, які хотіли ввезти в Україну під виглядом гуманітарної допомоги

Порушники перевозили BMW X5, а також Audi Q7 та Porsche Cayenne

Львівські прикордонники затримали двох мешканців Рівного, які намагалися завезти з Польщі три елітні авто вартістю близько 700 тис. грн, як гуманітарну допомогу. Про це написала пресслужба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України у четвер, 19 жовтня.

У повідомленні йдеться, що 51-річний та 20-річний мешканці Рівного прибули на пункт пропуску «Грушів» з різницею в годину. Порушники приїхали на вантажівках з платформами для транспортування автомобілів, та везли три машини: BMW X5 2013 року випуску та Audi Q7 й Porsche Cayenne 2017 року. Загальна вартість трьох автомобілів близько 700 тис. грн. 

Автомобілі, які вилучили у порушників

Для проходження митного контролю рівняни стали на «червоний коридор», та надали документи, де авто були задекларовані, як гуманітарна допомога для одного з київських благодійних фондів. Щоб перевірити це, митники зв’язалися зі вказаною організацією. У благодійному фонді запевнили, що не очікують на таку гуманітарну допомогу і нічого не знають про чоловіків, які їх переправляють. 

У мешканців Рівного автомобілі вилучили та склали на них протоколи за порушення митних правил. Також порушникам загрожує 700 тис. грн штрафу.