Чоловік, який підпалив дружину у Дрогобичі, отримав 13 років ув’язнення

Внаслідок отриманих опіків жінка померла в лікарні

Дрогобицький міськрайонний суд 11 жовтня виніс вирок чоловіку, який підпалив дружину у травні 2022 року. За даними слідства, п’яний чоловік під час сварки з дружиною облив її бензином та підпалив. Від отриманих опіків жінка померла у лікарні.

Як відомо з вироку суду, чоловік після того, як підпалив дружину, виштовхав її з будинку на вулицю. Один зі свідків намагався погасити полум`я на жінці, і коли йому майже це вдалося, обвинувачений ще раз облив її бензином. Жінка отримала опіки І-ІІІ ступенів та була госпіталізована. Пізніше постраждала померла у лікарні.

З порталу судової влади відомо, що обвинувачений — Ярослав Гойда, інших судимостей він не має. У суді чоловік свою вину повністю заперечив та пояснив, що із жінкою він мав гарні відносини — разом вони їздили на заробітки за кордон, планували доробити ремонт у будинку та хотіли народити дитину.

Проте на засіданні оприлюднили диктофонний запис, який потерпіла змогла зробити під час сварки з Ярославом Гойдою. На записі чути, як чоловік лаяв дружину та називав її "диявольським сміттям", яке потрібно облити бензином, підпалити і спалити. Пізніше на записі чутно, як обвинувачений кричить "згори!". Але обвинувачений стверджував, що нічого не пам’ятає і заперечував, що це не його голос на аудіозаписі.

Ярослав Гойда стверджував, що раніше жінку він не бив, хоча пару разів давав їй по обличчю, коли вона була п’яна чи мала істерику. За словами сестри померлої, чоловік неодноразово бив потерпілу, намагався її втопити у ванні, обстригав налисо, змушував роздягатись до гола, фотографував і надсилав оголені фото її матері.

Суддя Дрогобицького міськрайонного суду Руслана Курус визнала винним Ярослава Гойду в умисному вбивстві і засудила до 13 років ув'язнення.