Парачемпіонка з фехтування на кріслі колісному отримала на Львівщині посвідчення водія

Жінка стала однією із перших слухачок Автошколи для осіб з інвалідністю

Сьогодні, 10 жовтня, у сервісному центрі МВС у селі Зимна Вода українська парачемпіонка з фехтування на кріслі колісному Надія Дьолог отримала посвідчення водія категорії “В”.  Жінка стала однією із перших слухачок автошколи для осіб з інвалідністю. Про це повідомляють на сайті Львівського державного університету внутрішніх справ.

Фото зі сторінки ЛьвДУВС

“Надія Дьолог родом із Закарпаття. У дитинстві вона отримала важку травму хребта й відтоді пересувається на кріслі колісному. У 25 років переїхала до Ужгорода. Там спершу займалася паверліфтингом, а у 2015-му відкрила для себе фехтування. Нині вона є призеркою багатьох всеукраїнських та міжнародних змагань. Останнє її досягнення – срібна медаль на Чемпіонаті світу з фехтування на кріслі колісному, який відбувся цьогоріч на початку жовтня в Італії”, - йдеться у повідомленні. 

Фото зі сторінки ЛьвДУВС

Однією із важливих цілей для Надії було навчитися самостійно керувати автомобілем. Адже для тренувань їй доводиться часто їздити на далекі відстані із важким спорядженням. Жінка розпочала навчання в автошколі для осіб з інвалідністю у Львові. Сьогодні, 10 жовтня, жінка успішно склала іспит й одержала водійське посвідчення.

Фото зі сторінки ЛьвДУВС

У своєму місті я не мала змоги навчатися на автомобілі із ручним управлінням. Тож дуже зраділа, дізнавшись про Автошколу у Львові. Теоретичний курс змогла пройти віддалено, оскільки тоді перебувала закордоном. Я спортсменка, тому потрібно часто їздити на тренувальні збори до інших країн, і без автомобіля обійтися неможливо. Він дає комфорт та свободу у пересуванні”, – відзначила Надія Дьолог.  

Наразі в автошколі на базі Львівського державного університету внутрішніх справ навчається 8 слухачів, зазначив ректор ЛьвДУВС Роман Благута. Автошкола для осіб з інвалідністю діє у Львові на вулиці Кривоноса, 1.

Нагадаємо, перший слухач автошколи для людей з інвалідністю на Львівщині отримав посвідчення водія 26 вересня.