Львівщина 10 жовтня прощатиметься з полеглим 22-річним десантником

Загинув Герой 5-го жовтня 2023 року

У вівторок, 10 жовтня, Львівщина попрощається із військовим 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Ігорем Гребенем. Про це повідомила Львівська міська рада.

Ігор Гребень («Шмель») (11.10.2000-5.10.2023) народився у селищі Колки Волинської області у родині військових. Навчався у Ліцеї №18 Львівської міської ради. Згодом вступив до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Під час навчання здобув військове звання «лейтенант».

Був надзвичайно доброю та справедливою людиною, готовою всім прийти на допомогу. У вільний час активно займався спортом, отримав звання чемпіона України з кікбоксингу”, — йдеться у повідомленні.

Після завершення навчання в академії проходив військову службу у зоні проведення антитерористичної операції у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Вторгнення російської федерації Ігор Гребень зустрів на передовій. Виконував бойові завдання поблизу населених пунктів Сіверодонецьк, Лиман, Зарічне, Мар’їнка та здобув звання «капітан». Двічі зазнавав контузії, однак повертався на фронт. За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками, зокрема, відзнакою Президента «За оборону України».

Фото: Львівська ОВА

У Ігоря Гребеня залишилися батьки та сестра.