Дрогобич отримав гуманітарну допомогу від Німеччини: що туди увійшло

Гуманітарна допомога містить кілька пакетів

Дрогобич отримав третій транш гуманітарної допомоги з німецького міста Грайфсвальд. Про це на своїй сторінці 5 жовтня написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Гуманітарна допомога містить кілька пакетів: шкільний, комунальний та енергетичний, повідомляють у Дрогобицькій міській раді.

В частині шкільного пакета німецькі партнери передали планшети та дитячий ігровий майданчик, який вже встановлено на території Ліцею №3 імені В’ячеслава Чорновола. Вчора прибула ще одна частина допомоги – мультимедійні дошки. Так, такий сучасний освітній інструмент отримали Гімназія №10 імені Євгена Коновальця, Дрогобицький науковий ліцей імені Богдана Лепкого та Лішнянський НВК І-III ст. Окрім цього, до кінця року Дрогобичу планують додатково передати шкільні меблі.

Фото зі сторінки Дрогобицької міської ради

Комунальний пакет містить ліхтарі вуличного освітлення на сонячних батареях. Їх планують використати для освітлення небезпечних відрізків доріг в містах та селах громади.

Фото зі сторінки Дрогобицької міської ради

В частині енергетичної підтримки Дрогобичу передали потужний 60-кіловатний генератор, який стане в пригоді в разі тривалих відключень електроенергії.

Допомогу профінансувало Федеральне міністерство економічного співробітництва і розвитку Німеччини.