Менш ніж за пів року благодійники з Львівщини закупили і відправили на передову 1570 БпЛА

262 безпілотники передали на фронт

Чергову партію дронів в межах благодійного проєкту «Пташки Перемоги» отримають захисники України. 262 БпЛА отримають воїни Третьої окремої штурмової бригади, 24 ОМБр імені короля Данила та 42 ОМБр, 80 ОДШБр, одного зі стрілецьких батальйонів, а також нацгвардійці та розвідники. Окрім цього, нашим захисникам відправили дві антидронові рушниці.

Про це інформує голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Благодійна ініціатива «Пташки Перемоги» Олександра Тіщенка та Ігоря Дулина стартувала менш ніж пів року тому, а відтоді вже відправлено на передову вже 1570 дронів.

«Вдячність благодійникам, бізнесменам та усім небайдужим людям, які підтримують проєкт. Велика честь для нас, що сьогодні разом з нами були також Ігор та Гавриїл, наші захисники, які віддано захищали Україну на передовій і, на жаль, отримали поранення та потребували протезування. Навіть проходячи лікування у Нью-Йорку, вони пам’ятали про побратимів й зібрали кошти на дрони для них. Низький уклін вам, хлопці, дякуємо за ваші подвиги», - зазначив Максим Козицький.

Серед учасників проєкту — ветерани війни Ігор та Гавриїл, які отримали поранення на передовій та потребували протезування. Проходячи лікування у Нью-Йорку, вони зібрали кошти на дрони для своїх. Також 1,5 млн гривень на придбання дронів пожертвувала дружина полеглого захисника України з 14 бригади Надія.