Пенсіонерам Львівщини на виплати спрямували 3,2 млрд грн

В області перебуває 663,2 тис. одержувачів пенсії

Пенсійний фонд України завершив фінансування виплат пенсій за липень. На виплати пенсіонерам області спрямували 3,2 млрд гривень.

Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

«Напередодні, 25 липня, Пенсійний фонд України завершив фінансування виплати пенсій за липень. Пенсіонерам Львівщини на пенсійні виплати в липні спрямували 3,2 млрд грн, в тому числі 0,8 млрд грн – на виплату пенсій через АТ «Укрпошта», 2,4 млрд грн – через уповноважені банки», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 44,4 млн грн спрямували на виплату житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу жителям області. На страхові виплати спрямували 219,2 млн грн, в тому числі 81,6 млн грн – на оплату лікарняних.

Зазначається, що станом на початок липня на обліку у Головному управлінні Пенсійного фонду України у Львівській області перебуває 663 294 одержувачі пенсій. З них:

  • пенсіонери силових відомств -  34 063 особи;
  • одержувачів житлових субсидій - 30 690 осіб;
  • одержувачів пільг - 78 806 осіб;
  • одержувачів страхових виплат - 15 531 особа.

Нагадаємо, Уряд вдосконалив механізм отримання субсидій. Кабінет міністрів України запровадив автоматичний обмін інформацією між Пенсійним фондом та Державною міграційною службою. Це вдосконалить механізм швидкого надання житлових субсидій.