Львівщина лідирує в антитопі аварій з постраждалими, що сталися з вини пішоходів

Фото: pexels

Найбільше аварій з постраждалими, що сталися з вини пішоходів, на Львівщині – 13%

Цього року кількість порушень правил дорожнього руху пішоходами стрімко зростає. Лише за перших п’ять місяців поточного року на пішоходів оформили 71,3 тис. протоколів за порушення ПДР. В антитопі аварій з постраждалими через провину пішоходів лідирує Львівщина.

Про це повідомляє Опендатабот.

У 2022 році у середньому на місяць на пішоходів складалося близько 7,2 тис. протоколів, цьогоріч їх кількість зросла удвічі – близько 14,3.

Найчастіше нехтують безпекою дорожнього руху пішоходи на Харківщині – 13,7 тис. оформлених адміністративних постанов. На другому місці Львівщина – 1,4 тис. адмінпостанов.

Окрема стаття — то правопорушники (пішоходи або велосипедисти), які нехтують безпекою у стані алкогольного сп’яніння. У січні-травні 2023-го було оформлено 1,7 тис. адмінматеріалів за такі порушення.

З цієї провини найбільше порушень зафіксовано у Волинській області – 445 або 26%, та у Львівській області - 396 або 23%.

Разом з цим зросла й кількість аварій з постраждалими, що відбулися з вини пішоходів. Найбільше таких аварій сталося на Львівщині – 13%.

Окрім того, цього року побільшало аварій сталося з провини дітей. Якщо у 2021 році було зафіксовано 106 таких аварій, то у 2023-му – 177. Найбільше таких аварій сталося у Львівській області – 14%, Одеській області – 11%. В Івано-Франківський, Полтавській та Рівненській областях – по 7%.

На Львівщині посадили за ґрати водія трактора, який спричинив смертельну аварію. Аварія сталася 22 червня 2022 року, близько 08:00, у селі Поршна Львівського району. В автомобіль Mini Cooper в’їхав причіп трактора. Пасажирка легковика, 60-річна львів’янка, загинула на місці пригоди.