Доба без повітряних тривог та медичний автомобіль для воїнів: головне за добу від Козицького

Доба в області минула без повітряних тривог

Доба 22 липня в області минула без повітряних тривог, медичний автомобіль для воїнів 65 батальйону 103 окремої бригади територіальної оборони відправили зі Стрийщини.

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

  • Львівщина впроваджує пілотний проєкт Мінветеранів – Інститут помічника ветерана. Учора у Львові запрацював Центр ветеранської підтримки, де зокрема навчають майбутніх помічників ветерана. Заявки кандидатів уже заповнили понад 60 осіб зі Львівської області.
  • У Золочівському районі з ініціативи Управління СБ України у Львівській області конфіскували 4 земельні ділянки, які належали громадянам росії. Наділи передадуть у власність держави. Про викриття та блокування схем незаконного виїзду за кордон, знешкодження злочинних груп, вилучення і передачу транспортних засобів на потреби ЗСУ, засудження колаборантки.
  • Діти наших військовослужбовців, загиблих воїнів та внутрішньо переміщених осіб із Оброшинської громади десять днів відпочивали у Швеції в місті Гетеборг. Вони мали різноманітні екскурсії, подорож на поромі. Поїздку в Швецію організувала організація Help Ukraine Gothenburg спільно з благодійним фондом HOPE.UA. Вони покрили усі організаційні витрати.
  • У Яворівській громаді відбулось перше навчання з базової підготовки громадян України до національного спротиву. Навчання організовують представники добровільного формування територіальної громади за дорученням 103-тя окрема бригада територіальної оборони Збройних Сил України.
  • Дві пожежні машини отримала Красненська громада від німецьких друзів з магістрату міста Мельзунген. Кожна цистерна вміщує 500 літрів води. Автомобілі укомплектовані пожежно-технічним обладнанням та аварійно-рятувальними інструментами.
  • Медичний автомобіль для воїнів 65 батальйону 103 окремої бригади територіальної оборони відправили зі Стрийщини.
  • З Червоноградщини передали два квадрокоптери для наших захисників і захисниць. Їх придбали за сприяння Добротвірської селищної ради та фінансової підтримки місцевого підприємства.
  • Аграрії нашої області розпочали збирати озимі пшеницю та ріпак. Озимого ячменю зібрали 84% від прогнозованого.
  • На Львівщині проходить літня школа проєкту Почуй Лікаря. В межах цього проєкту студенти-медики їздять у школи області та за принципом «рівний рівному» розповідають учням про здоров’я, навчають надавати домедичну допомогу. Також – діляться інформацією із вчителями й викладачами, щоб ті використовували її у роботі та спілкуванні з дітьми й молоддю. Літня школа об’єднала понад сотню учасників. Нову та корисну інформацію для них доносять 10 кваліфікованих спікерів. Також в офісі отримали інформацію про відновлення та компенсації за зруйноване житло 30 осіб від юристів Норвезька рада у справах біженців в Україні. Нагадаю, координаційні офіси діють у кожному районі області. Допомогу, консультації та підтримку надають безкоштовно для вимушених переселенців та місцевих жителів, які перебувають у складних життєвих обставинах. Щоб отримати необхідні послуги, заповнюйте анкету або телефонуйте за вказаними номерами: надала понад 200 продуктових наборів вимушеним переселенцям у Стрийському районі та Перемишлянській громаді. У Золочеві для сотні осіб передали гігієнічні набори, а також рюкзаки з канцелярією для учнів молодших класів.
  • Культуру Яворівського краю презентували у польському місті Гораєць на творчому фестивалі «Фольковіско». Участь у фестивалі взяли творчі колективи та майстрині народної творчості із Яворівської громади.

Нагадаємо, на Миколаївщині 22 липня прощатимуться із полеглим захисником Юрієм Розлуцьким.