• Головна
  • Новини Львівщини
  • Відкриття мосту через Західний Буг та реставрація начально-виховного комплексу: Козицький розповів про головні події Львівщини за добу

Відкриття мосту через Західний Буг та реставрація начально-виховного комплексу: Козицький розповів про головні події Львівщини за добу

Повітряних загроз не виникало

Рух через міст над річкою Західний Буг поблизу села Гайок на дорозі Львів – Радехів – Луцьк відкриють 28 червня о 14 годині. Його відновили та реконструювали. Ділянка автошляху доступна для проїзду легкових автомобілів та громадського транспорту. Коли завершать влаштування верхнього шару асфальтобетону, вантажний транспорт зможе користуватися мостом.

Про це написав у своєму Telegram-каналі голова Львівської ОВА Максим Козицький.

У Львівському районі почали реконструкцію Родатицького навчально-виховного комплексу І-ІІІ ступеня. Проведуть термоізоляцію фундаменту, замінять покрівлю та усі вікна, утеплять дах та фасад, виконають капремонт сходів, встановлять нові поручні, дашки, пофарбують фасад. Кошти на це виділили з обласного бюджету (9,5 млн грн) та місцевого бюджету (10 млн грн).

У Червоноградському районі відремонтували частину дороги Комарів-Переспа в межах села Волиця. Загалом відновили понад 800 м. дорожнього покриття.

Ще 44 мікро- і малих сільськогосподарських підприємств на Львівщині отримають фінансову підтримку з обласного бюджету на загальну суму понад 4 млн гривень: https://loda.gov.ua/news/70357

На Львівщині конфіскували сім земельних ділянок, які належали громадянам країни-агресорки. Їх передадуть у власність держави.

У Львівській ОВА розпочали набір кандидатів для участі в програмі стажування «Академія перших можливостей». Є можливість здобути досвід у департаменті з питань культури, національностей та релігій, департаменті екології та природних ресурсів або департаменті економічної політики.

У Львівському районі почали реконструкцію Родатицького навчально-виховного комплексу І-ІІІ ступеня. Проведуть термоізоляцію фундаменту, замінять покрівлю та усі вікна, утеплять дах та фасад, виконають капремонт сходів, встановлять нові поручні, дашки, пофарбують фасад. Кошти на це виділили з обласного бюджету (9,5 млн грн) та місцевого бюджету (10 млн грн).

Тростянецька громада передала на фронт медичний автомобіль Toyota Land Cruiser Ambulance, вартістю 50 тисяч євро. Цей автомобіль громада отримала в межах договору міжнародної співпраці Тростянець-Гофштеттен.

У Львівській ОВА за участі представників структурних підрозділів, органів місцевого самоврядування, асоціацій велосипедистів, консультантів Ради Європи й експертів відбулось засідання робочої групи щодо перспектив проєкту «Розвиток велосипедного руху у Львівській агломерації». До кінця липня представники громад мають визначити напрямки велосипедних шляхів – туристичних і щоденних.

Перше місце на гончарному ярмарку у Румунії посіли майстри з Червоноградщини — Сергій Івашків та Алла Івашків. Вони представляли сокальську кераміку.

У Самбірському історико-етнографічному музеї «Бойківщина» відкрили виставку десантника з Краматорська Артура Новікова, який боронить українську землю на передовій. Вільний час він присвячує образотворчому мистецтву. Артур має освіту художника-виконавця та викладача образотворчого мистецтва в Донецькому художньому училищі, працював у Краматорській школі мистецтв. Коли почалась повномасштабна війна, став до лав окремої десантно-штурмової бригади. У Самборі презентувала картини Артура його мама. Ознайомитися з творчістю нашого оборонця та із побутом українських воїнів можна до 25 липня.

Форум можливостей #Не_формат об’єднав понад 150 молодіжних лідерів з усієї області. Його провели вже вчетверте.

Нагадаємо, понад 20 громад Львівської області отримали субвенції на закупівлю та модернізацію систем оповіщення в межах обласної комплексної програми «Безпечна Львівщина».