• Головна
  • Новини Львівщини
  • Доба без тривог та навчально-польові збори на Стрийщині: Козицький про головне в області за 27 червня

Доба без тривог та навчально-польові збори на Стрийщині: Козицький про головне в області за 27 червня

Жителі сіл можуть отримати пільгові довгострокові кредити для будівництва, добудови, реконструкції

Доба у нашій області минула без повітряних тривог.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький у Telegram.

Понад 20 громад Львівської області отримали субвенції на закупівлю та модернізацію систем оповіщення в межах обласної комплексної програми «Безпечна Львівщина».

Для керівників закладів професійної освіти Львівщини провели Освітню Академію. Домовились, що до кінця цього року кожен заклад розробить власну стратегію розвитку.

Міжнародні організації продовжують безкоштовно консультувати та допомагати вимушеним переселенцям і всім людям у потребі на Львівщині. Відбувається це у консультативно-координаційних центрах, які ми створили у кожному районі нашої області.

Жителі сіл можуть отримати пільгові довгострокові кредити для будівництва, добудови, реконструкції або купівлі житла в селі. Кредит надаємо терміном до 30 років під 3% річних. Сім’ям, які мають трьох чи більше дітей – безвідсотково. Минулого року в області позики отримали 14 сімей.

Учні закладів освіти Стрийської громади разом із Добровольчим формуванням територіальної громади «Курінь Стрий-1» розпочали триденні навчально-польові збори. Вони вчитимуться захищати себе та інших у небезпечних ситуаціях, надавати першу медичну допомогу й отримають навички, зорієнтовані на формування готовності до захисту України. Збори проводять відповідно до програми предмета «Захист України» та спільного плану заходів Стрийського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки і управління освіти Стрийської міської ради.

Тарас Матвійчук на захист країни пішов добровольцем. Його поранили під Лиманом. Вижив завдяки побратимам. Лікарям довелося ампутувати йому ліву ногу, видаляти осколки зі шлунка і печінки. Коли дізнався про ультрасучасну клініку Superhumans Center, де безкоштовно лікують, протезують та реабілітують усіх наших людей, які постраждали через війну, одразу заповнив анкету. Зараз Тарас проходить реабілітацію з власним протезом.

Наш земляк Остап Біляк з Миколаєва став чемпіоном України з плавання серед юнаків.

Майже 30 тисяч гривень для військовослужбовців із Жовтанецької територіальної громади зібрали у селі Горпин Львівського району під час благодійного концерту Народної капели бандуристів «Львівʼяни».

На Яворівщині у Страдчі відбулась Всеукраїнська проща, присвячена Дню мирянина та пам'яті Блаженних мучеників отця Миколая Конрада та дяка Володимира Прийми, які загинули у 1941 році під час радянської окупації Галичини. На прощі об'єдналися тисячі людей з різних куточків України. Молилися за нашу державу та її захисників і захисниць. Блаженніший Святослав благословив родини загиблих Героїв Яворівського краю.