На оздоровлення на Львівщину прибули понад 150 дітей з Донеччини (фото)

Діти з Донеччини будуть оздоровлюватись тут все літо, кожна зміна триватиме 10 днів

Понад 150 дітей з Донецької області прибули до Львова на оздоровлення. Проєкт літнього відпочинку має назву «Пізнай Львівщину».

Про це повідомили у департаменті освіти і науки Львівської ОВА.

Так, окрім курсу з оздоровлення, в одній із санаторних шкіл на дітей чекає цікава програма:

  • спортивні ігри;
  • майстер-класи;
  • екскурсії.
Діти з Донеччини прибули у Львів на оздоровлення. Фото: ОВА

Усього разом із дорослими прибуло 164 особи. Це діти зі шкіл 11 громад Донецької області, зокрема, Краматорської, Курахівської, Покровської територіальних громад.

«Приїхали, аби відвернути свою дитячу увагу від сирен страшної війни. На жаль, Львів зустрів їх теж сиреною. Війна повсюди. Але ми усе витримаємо і переможемо. Головне буди єдиною українською родиною», – розповіла представниця департаменту Ореслава Хомик.

Діти з Донеччини будуть оздоровлюватись тут все літо, кожна зміна триватиме 10 днів. Усього планується охопити відпочинком близько 1000 дітей.

Діти з Донеччини прибули у Львів на оздоровлення. Фото: ОВА

Також дітям надаватимуть психологічну підтримку. Водночас сприятимуть дружнім стосункам між підлітками різних регіонів, ознайомлять новоприбулих з культурою та історією Галичини.

Діти з Донеччини прибули у Львів на оздоровлення. Фото: ОВА

Натомість до перевізників, музеїв, волонтерів звертаються із проханням допомогти організувати екскурсії для дітей з Донеччини.

Нагадаємо, 50 дітей загиблих Героїв та зниклих безвісти воїнів із Дрогобича 27 червня відправляться на літній відпочинок у Польщу. Вони будуть у гміні Чорний Дунаєць, яка розташована неподалік Татрів.