Не надзвичайна ситуація: голова комісії прокоментував ситуацію з витоком газу у Розвадові

Щоб встановити причини витоку потрібно залучити організації, які спеціалізуються на видобутку корисних копалин

У Львівській обласній раді 14 червня відбулося засідання комісії щодо ліквідації наслідків витоку газу 26-27 квітня 2023 року в селі Розвадів Стрийського району Львівської області. У ДСНС не вважають ситуацію надзвичайною.

Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник голови комісії Тарас Подвірний.

«В ДСНС повідомили, що за класифікацією витік газу в Розвадові не є надзвичайною ситуацією. Також сказали, що не мають фахівців, які готові визначити причину вибуху та провести дослідження», — сказав він.

За його словами, станом на 14 червня комісія не отримала від місцевих мешканців звернень про допомогу.

«Ми розглянули відповіді, що надійшли на комісію від установ, що відповідають за ліквідацію наслідків аварії. Наразі не маємо інформації щодо потреб та деталізованого переліку заявок від мешканців про одноразову допомогу, ремонт інфраструктури чи дорожнього полотна», — пояснив Подвірний.

Для того, аби визначити причини виникнення цієї події потрібно залучити організації, які спеціалізуються на видобутку корисних копалин.

Нагадаємо, з 26 на 27 квітня вночі у селі Розвадів Стрийського району стався витік природного газу. Він супроводжувався викидом води на території шести приватних допомогосподарств.

У четвер, 4 травня, у Розвадівській громаді на Львівщині провели друге засідання комісії ТЕБ і НС щодо ліквідації наслідків витоку газу.