• Головна
  • Новини Львівщини
  • Перший в Україні мобільний пункт забору крові та сонячні панелі для критичної інфраструктури: Козицький про головне за добу

Перший в Україні мобільний пункт забору крові та сонячні панелі для критичної інфраструктури: Козицький про головне за добу

На допомогу ветеранам УПА з обласного бюджету виділили понад 600 тисяч гривень

Відбулось перше за час повномасштабного вторгнення онлайн-засідання регіональної Комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей без батьківського піклування та осіб з їхнього числа у Львівській області. Члени Комісії розглянули 6 пропозицій від громад Львівщини.

Про це повідомляє начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

В обласному бюджеті на реалізацію регіональної програми забезпечення житлом дітей цих категорій передбачили 9 мільйонів гривень.

Львівська ОВА та міжнародна організація «Save the Children» підписали меморандум про взаєморозуміння. Під час зустрічі з регіональним директором на заході України Малм Верасірі обговорили напрями співпраці.

Разом із благодійниками фонду «Нові горизонти» Львівська ОВА організовує для дітей, зокрема з числа ВПО, акцію «Літо без тривог». В межах ініціативи минулого року діти відвідували парки розваг, майстер-класи, підіймалися в гори. Цього року проєкт продовжать.

На Львівщині запрацював перший в Україні мобільний пункт забору крові. Його передала шведська благодійна фундація за сприяння Благодійного фонду «Із янголом на плечі». Волонтери БФ будуть виїжджати в населені пункти та здійснювати забір крові. Комплектація автобуса дозволяє здавати кров чотирьом донорам водночас.

Громади Львівщини можуть отримати сонячні панелі для критичної інфраструктури.

Львівщина стала лідером за кількістю заявок в межах проєкту Prosto для покращення якості обслуговування у старостинських округах. Також громади Львівщини працюють над спрощенням процедур та покращенням обслуговування громадян.

На допомогу ветеранам УПА з обласного бюджету виділили понад 600 тисяч гривень.

Обласний архів опублікував понад сотню оцифрованих справ минулого століття, зокрема 124 справи Слідчого відділу НКВС у Львівській області з 1939 по 1950 рік, а також 16 книг відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції за 1940-1941 рр. із записами про народження, шлюби та смерті людей.

У Самборі в Історико-етнографічному музеї «Бойківщина» відкрили аптеку-музей «Під зіркою». Експозиція нараховує понад 810 унікальних експонатів, які розповідають про медицину XIX-XX ст. на Самбірщині.

Нагадаємо, під час нічної повітряної загрози на Львівщині, в ніч на понеділок, 29 травня, працювала ППО.