На Львівщині чоловік викрав авто й наїхав на поліцейського: деталі

Чоловікові загрожує до п’яти років тюрми

На Львівщині правоохоронці затримали жителя Івано-Франківської області, який викрав авто й наїхав на поліцейського, який намагався його зупинити.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

У четвер, 11 травня, близько 17-ї години, правоохоронці отримали повідомлення про те, що у селі Сокільники Львівського району невідомий чоловік, розбив вікно в дверцятах й незаконно заволодів автомобілем «ВАЗ-21099».

Відтак був оголошений план «Перехоплення». А близько 17:15 у селі Лисовичі Стрийського району зловмисник скоїв наїзд на представника управління поліції охорони у Львівській області, який разом з іншими поліцейськими блокував рух викраденого транспортного засобу.

«Внаслідок наїзду правоохоронець отримав тілесні ушкодження та в подальшому був доставлений до лікарні», - йдеться у повідомленні.

Натомість продовживши переслідування, поліцейські заблокували автомобіль втікача й затримали його. Згодом правоохоронці встановили особу затриманого – ним виявився 29-річний мешканець Івано-Франківської області.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Відтак чоловікові загрожує обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Затриманий зловмисник. Фото: поліція Львівщини

Окрім того, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією цієї статті – до п’яти років позбавлення волі.

Наразі триває досудове розслідування, а невдовзі суд обере затриманому запобіжний захід.

Нагадаємо, у четвер, 11 травня, близько 15:45, у Львові поблизу перехрестя вулиць Княгині Ольги та Піддубного водій Peugeot 407 збив двох пішоходів.