Мешканця Трускавця посадили за ґрати за спробу підкупу поліцейських

Чоловік намагався дати поліцейським хабар щоб уникнути покарання за зберігання наркотиків

Мешканця Трускавця покарали позбавленням волі на 2 роки за спробу дати хабар поліцейським, які під час огляду виявили у нього пакетик з наркотиками.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з вироку Львівського апеляційного суду у справі №457/173/23.

Зазначається, що 10 січня 2023 року у Трускавці працівники поліції зупинили обвинуваченого та під час перевірки виявили у нього пакет з білим порошком, схожим на наркотики.

Щоб уникнути покарання за придбання та зберігання наркотиків, обвинувачений надав працівникам поліції хабар у розмірі 1800 гривень, поклавши їх на переднє сидіння їх службового автомобіля.

17 лютого 2023 року Трускавецький міський суд визнав його винним та призначив покарання у вигляді одного року позбавлення волі. При цьому, за сукупністю вироків частково приєднано невідбуте покарання за вироком Трускавецького міського суду Львівської області від 19 травня 2022 року та остаточно призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років 1 місяць з конфіскацією майна.

4 травня 2023 року Львівський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу прокурора Трускавецького відділу Дрогобицької окружної прокуратури та ухвалив нове рішення у справі, який призначив покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. Водночас загальний термін ув'язнення за остаточним вироком не змінився – 6 років 1 місяць з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше у Львові покарали водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та пропонував поліцейським хабар. Чоловік хотів уникнути відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, тож вирішив «купити» прихильність правоохоронців. Він запропонував гроші та поклав на заднє сидіння поліцейського авто 1 тис. гривень та 50 євро.