• Головна
  • Новини Львівщини
  • Забув, де залишив авто і заявив про крадіжку: поліцейські Львівщини назвали кількість неправдивих викликів

Забув, де залишив авто і заявив про крадіжку: поліцейські Львівщини назвали кількість неправдивих викликів

За відомо неправдивий виклик спеціальних служб потрібно сплатити штраф

Від початку року поліція Львівщини отримала 2326 неправдивих повідомлень про злочини. Найчастішими «заявниками» є дорослі у стані сп’яніння, або підлітки — для розваги.

Про це повідомляє поліція Львівської області.

За хибний виклик спецслужб усіх порушників притягнуто до відповідальності.

Так, до поліції надійшло повідомлення від 50-річного львів’янина про крадіжку його автомобіля «Тойота Корола» біля одного з санаторіїв у Трускавці. Правоохоронці швидко розшукали автомобіль. Виявилося, що злочину не було, а заявник, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, забув, де залишив свій транспортний засіб.

Також до поліції звернулася 47-річна жителька міста Турка, яка повідомила про крадіжку золотих прикрас із свого помешкання. При цьому заявниця плуталася у показах та не могла надати чітку інформацію. Слідчо-оперативною групою Самбірського районного відділу поліції, яка працювала на місці події, встановлено, що заявниця здійснила завідомо неправдивий виклик, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

На всіх порушників складено адміністративний протокол за ст. 183 (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За відомо неправдивий виклик спеціальних служб передбачене покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, раніше у Новому Роздолі, що на Львівщині, поліцейські отримали повідомлення про скоєне вбивство. Але коли вони приїхали, то виявилося, що це був фальшивий виклик.