На Львівщині для проїзду відкрили міст після ремонту

Тимчасовим мостом проїхали перші автомобілі

На Львівщині відкрили рух для автомобільного транспорту тимчасовим мостовим переходом через річку Солониця на автомобільній дорозі Т-14-02 Східниця – Пісочна поблизу села Раневичі.

Про це пишуть на сторінці Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Фахівцям знадобилося кілька днів для монтажу конструкції та влаштування під’їзних доріг з метою забезпечення належного проїзду автомобільного транспорту спорудою.

«Вже сьогодні переправою проїхався перший автомобіль. Тепер не потрібно буде направляти рух автомобілів комунальними дорогами міста Дрогобича. Адже об’їзний шлях аварійного моста сягав 7 – 8 км та спричиняв чимало незручностей для водіїв та місцевих жителів міста Дрогобич. Оскільки впливав на швидкість та безпеку руху, а також руйнування вулиць та комунальних доріг міста Дрогобич. Завдяки влаштованій конструкції знову маємо відновлене пряме сполучення Львів – Трускавець – Східниця», - йдеться у повідомленні.

У службі нагадують, що на початку 2023 року обвалилася одна з балок старого мосту у складі дороги Східниця – Пісочна. Збудована ще у 1964 році споруда була аварійною. Щоб уникнути повного обвалу мосту там перекрили рух. Увесь транспортний потік до сьогодні прямував через місто Дрогобич.

«Ми змонтували металеву переправу типу acrow/bailey, передану нам Адміністрацією державних матеріальних резервів Чеської Республіки. Така переправа підходить для пересування важких транспортних засобів. Рух автомобілів переправою здійснюється у реверсивному порядку, який організовано за допомогою світлофорних об’єктів», - пишуть на сторінці Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Нагадаємо, на Львівщині ремонтують міст, який руйнувався 48 років. Там організували реверсивний рух.