На Львівщині п’яний водій залишив дитину сиротою: йому призначили 7 років за ґратами

Обвинувачений зіткнувся з автомобілем, у якому їхав чоловік, дружина та двоє дітей

 Сколівський районний суд Львівської області виніс вирок водію, який п’яним зіткнувся з зустрічним автомобілем. Внаслідок аварії загинув чоловік, дружина та 10-річний хлопчик, сиротою залишилася маленька дівчинка.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №453/1402/21.

Аварія сталася ще у липні 2021 року, однак вирок по справі суд виніс лише у березні 2023-го. 24-річний обвинувачений рухаючись на автомобілі «Опель Астра» на трасі Київ-Чоп виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем «Мазда».

Від отриманих травм пасажирка автомобіля «Мазда» загинула на місці події, водія та двох дітей доставили у лікарню. Втім, чоловік та 10-річний хлопчик від отриманих травм загинули.

Встановлено, що обвинувачений, перевищуючи швидкість та бувши у стані алкогольного сп’яніння, здійснював обгін, внаслідок чого він зіткнувся з іншим автомобілем.

У судовому засіданні винуватець ДТП свою вину визнав частково. Зокрема, він заперечив те, що був п’яним. Чоловік розкаявся у вчиненому та просив вибачення у потерпілих. Також він сказав, що потерпілим частково заподіяну шкоду відшкодував, а саме проводиться утримання дитини, яка залишилася сиротою.

Зокрема, після скоєної аварії у крові чоловіка медики виявили 1,97% етилового спирту у крові.

Брат та батько загиблого водія розповіли, що після аварії поїхали до чоловіка у лікарню. Він перебував у важкому стані, транспортуванню не підлягав і помер, не приходячи до тями. Обставини аварії їм відомі лише зі слів людей. Також вони зазначили, що жодної допомоги після аварії від обвинуваченого їм не надходило.

Батько загиблої пасажирки суду розповів, що він доглядає за онукою, яка залишилася сиротою після ДТП. Дівчинка проходить реабілітацію та ходить на сеанси до психолога. Чоловік зазначив, що немає претензій до обвинуваченого, адже останній дав гроші на лікування дівчинки, поховання його зятя, дочки, загиблого онука і встановлення пам’ятника загиблих.

Обираючи покарання суд врахував те, що чоловік щиро розкаявся, частково відшкодував у добровільному порядку потерпілим шкоду та здійснює виплати.

Так, чоловіка визнали винним у порушенні правил дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть.  Йому призначили покарання у виді позбавлення волі на 7 років з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 10 років. Суд увалив строк відбування покарання рахувати з 14 вересня 2021 року.

Нагадаємо, нещодавно Бродівський районний суд Львівської області звільнив від відбування покарання водія, який здійснив смертельну ДТП на трасі Броди — Радехів. Внаслідок аварії від отриманих травм загинув водій легковика, ще 5 пасажирів автобуса були травмовані.