У Львові судитмуть чоловіків, які брали 8 тис. доларів США за перетин кордону

Львів’янин разом із мешканцем Волині організували схему незаконного перетину кордону військовослужбовцями

У Льові судитимуть двох осіб за організацію незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Про це пишуть на сторінці Львівської обласної військової адміністрації.

Слідство встановило, що львів’янин разом із мешканцем Волині організували схему незаконного перетину кордону військовослужбовцями. За 8 тис. доларів США вони обіцяли доїзд до кордону і безперешкодний перетин прикордонного контролю.

Фото зі сторінки прокуратури Львівської області

Для цього обвинувачені підвозили призовника до прикордонного пункту пропуску у сусідній області. Там вони підсаджували свого «клієнта» в автомобіль до волонтерів, які їдуть за кордон.

Коли авто заїжджало паспортний контроль, відповідні відомості про перетин призовником кордону у систему прикордонного контролю «Гарт» не вносились. Завдяки цьому останній безперешкодно перетинав кордон.

Нагадаємо, директора одного з львівських ЛКП засудили до 7 років за вимагання хабаря. Директор одного із львівських комунального підприємства одержав понад 400 000 хабаря. Він вимагав неправомірну вигоду за не створення штучних перешкод товариству при співпраці із ЛКП.