На Львівщини звільнили від покарання пенсіонера за підтримку «русского мира»

Чоловік відбувся випробувальним терміном

На Львівщині суд звільнив від покарання пенсіонера, який поширював публікації у підтримку та виправдовуванні війни Росії в Україні.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №456/762/23.

Зазначається, що обвинувачений є пенсіонером, уродженцем м. Златоуст Челябінської області РФ. Він у період з 8 травня 2022 року до 10 січня 2023 року поширював через соціальну мережу матеріали, у яких міститься виправдовування та заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України.

У провадженні між прокурором та обвинуваченим було укладено угоду про визнання винуватості, яку затвердив суд. Так, Стрийський міськрайонний суд Львівської області визнав чоловіка винним та призначив покарання у виді 5-ти років позбавлення волі без конфіскації майна. Втім, його звільнили від відбування покарання, призначивши 2 роки випробувального терміну.

Нагадаємо, раніше Жидачівський районний суд Львівської області виніс вирок жінці, яка підтримувала та виправдовувала війну Росії проти України. У судовому засіданні жінка визнала свою вину у скоєному та пояснила, що її квартиру розбомбили та вона втратила все майно і роботу. Особисте життя тут у неї не склалося, тож вона вирішила повернутися до батьків на тимчасово окуповану територію. Відтак, за її словами, щоб її пропустили через фільтраційні табори, публікувала публікації на підтримку російської армії.