Наймолодший волонтер: 2-річний Максим зі Львівщини став помічником у гуманітарному штабі

В гуманітарному штабі зазначають, що наймолодший волонтер надихає всіх

Максиму з села Сопошин, що на Львівщині, лише два з половиною роки, а він уже допомагає у місцевому гуманітарному штабі. З перших днів повномасштабного вторгнення хлопчик разом з мамою та іншими волонтерами сортують гуманітарну допомогу.

Про це пише «Суспільне».

«Перший раз ми сюди потрапили, ми принесли гуманітарну допомогу з дому, що могли, закрутки різні. І я зрозуміла, що я не зможу сидіти вдома, що треба щось робити і я брала його [Максима, – ред.] з собою, ми ходили, працювали і донині ходимо», – каже мама хлопчика Христина Стахів.

Максим разом із мамою Христиною. Фото: «Суспільне»

«Максим каже, мам, дай щось робити, мам, дай я поможу, мам йдем разом, мам давай я щось візьму. Він все хоче робити разом зі мною і ми з ним ходимо, і працюємо. Бувало таке, що ми кожного дня приходили. Два місяці було так, що ми приходили кожен-кожен день», – розповідає жінка про свого сина.

Максиму дають переносити маленькі, не важкі речі. В гуманітарному штабі зазначають, що наймолодший волонтер надихає всіх.

«Ви собі тільки уявіть п’ятеро здорових хлопців, стільки же жінок і маленька дитина, яка допомагала і я би не сказав, що вона допомагала, вона робила те саме, що і ми – це настільки вразило. Він нас надихає в цьому», – розповідає волонтер Максим Романів.

Наталія П’єх, староста села Сопошин, яка керує гуманітарним штабом, каже, що тут з перших днів повномасштабного вторгнення збирають допомогу – одяг, їжу, медикаменти, засоби гігієни. Цю допомогу передають іноземні волонтери з Польщі, Італії, Іспанії, США, Канади та Великої Британії.

«Допомагає з мамою і ми щиро тішимося, що ця дитина є поряд з нами. І коли ми інколи втомлюємось, ми розуміємо і бачимо, що він хоче далі працювати, він ходить активний, тому ми надихаємося тими речами», – каже керівниця гуманітарного штабу.

Команда волонтерів гуманітарного штабу Сопошина. Фото: Наталія П’єх

Зазначається, що цю допомогу відправляють жителям у прифронтові регіони або ж переселенцям. Також багато допомагають військовим.

Нагадаємо, п‘ятирічна Марія, яка з рідними виїхала з Кривого Рогу на Львівщину через війну, увійшла до Національного реєстру рекордів як наймолодша волонтерка. Дівчинка своїм виступом зібрала 35 тисяч 492 гривні для потреб ЗСУ.