• Головна
  • Новини Львівщини
  • Уродженця Львівщини митрополита Харківського УПЦ МП Онуфрія помітили в елітному готелі Трускавця: деталі

Уродженця Львівщини митрополита Харківського УПЦ МП Онуфрія помітили в елітному готелі Трускавця: деталі

Тиждень проживання у готелі обійдеться священнослужителю щонайменше у 100 тисяч гривень

Митрополита Харківського і Богодухівського УПЦ МП Онуфрія [справжнє ім’я Легкий Олег Володимирович, - ред.] помітили на відпочинку в п’ятизірковому готелі Rixos Prykarpattya в Трускавці. Так, 6 березня одягнений в цивільний одяг 52-річний архієпископ, заїхав у готель в товаристві жінки та, ймовірно, свого брата.

Про це пише Zaxid.net.

Зазначається, що Rixos Prykarpattya є одним із найдорожчих готелів у Трускавці. Зокрема, найдешевші номери без харчування там коштують від 3 310 грн за добу, а ціна «Напівлюксу» стартує від 8720 грн за добу, тоді як «Люкс» коштує від 9 460 грн. Водночас найдорожче коштує оренда трикімнатних апартаментів з кухнею та двома ваннами – від 27 720 грн.

Митрополит Онуфрій та його компанія у Трускавці. Фото: Zaxid.net

Так, тиждень проживання в найдешевших номерах разом з харчуванням та базовими послугами на трьох осіб коштує близько 100 000 грн, а в апартаментах – понад 420 000 грн. Як повідомляють ЗМІ, Онуфрій зі своєю компанією відпочиватимуть в готелі щонайменше тиждень. Крім того, митрополит Онуфрій їздить на автомобілі Range Rover Autobiography, 2018 року випуску. Середня ринкова вартість такого позашляховика близько 100 000 доларів.

Range Rover Autobiography. Фото: Zaxid.net

Додамо, що про мільйонні статки митрополита Харківського Онуфрія вже йшлося у розслідуванні програми «Гроші». Тоді журналісти з’ясували, що архієпископ Онуфрій має елітну нерухомість у Харкові – будинки по 500 квадратних метрів, віп-квартири й земельні ділянки, а також цілий автопарк елітних авто та яхту. Загалом статки Онуфрія оцінили у 4,5-7,5 мільйона доларів.

Також, за даними YouControl, Олег Легкий володіє елітною квартирою в Печерському районі Києва, яка зараз виставлена на продаж за 340 тисяч доларів, та будинком в Алушті. Крім того, він є власником кількох фірм, а окремі з них мають ознаки фіктивності, адже жодних ознак діяльності за адресою їх реєстрації немає.

Довідково:

Олег Легкий народився у місті Ходорів на Львівщині в сім’ї священника. Закінчив Одеську духовну семінарію та Київську духовну академію УПЦ (МП). У 2000 році пострижений в чернецтво в Києво-Печерській лаврі з ім’ям Онуфрій. У 2012 році рішенням синоду УПЦ МП призначений архієпископом Харківським і Богодухівським, а також ректором Харківської духовної семінарії та настоятелем Свято-Покровського чоловічого монастиря в Харкові.