• Головна
  • Новини Львівщини
  • ППО на Львівщині збила 9 ворожих ракет: Козицький розповів про наслідки ракетного удару росіян 10 лютого

ППО на Львівщині збила 9 ворожих ракет: Козицький розповів про наслідки ракетного удару росіян 10 лютого

Водночас кілька ракет таки влучили в об’єкт енергетичної інфраструктури області

10 лютого вранці Україна пережила 14-ту масовану ракетну атаку російських окупантів по енергосистемі. На Львівщині сили ППО збили 9 ворожих ракет.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький у Telegram.

«Насамперед дякую нашим захисникам на всіх фронтах. Воїни ПвК «Захід», які стережуть небо на заході нашої держави, збили 12 ракет. Із них 9 — над Львівщиною», — зазначив Козицький.

Втім деякі ракети таки влучили в об’єкт критичної інфраструктури області.

«Ворог поцілив в об‘єкт критичної енергетичної інфраструктури. Почалася пожежа. На місці працюють всі служби. Масштаби ушкоджень вивчають фахівці. Через це, а також через ситуацію в інших областях, на Львівщині можливі перебої з електропостачанням», — пояснив очільник ЛОВА.

Крім того, у Золочівському районі ракета окупантів впала за 4 метри від автобусної зупинки. Вона не вибухнула, а надзвичайники зараз працюють над її знешкодженням. Відтак, водіїв закликають оминати цю ділянку.

«Ще одна ракета впала неподалік санаторію у Львівському районі. Вибухова хвиля пошкодила вікна будівлі. За попередньою інформацією, жертв чи постраждалих у жодному з цих випадків нема», — додав Максим Козицький.

За його словами, на місцях працюють пожежники, енергетики, правоохоронці.

Нагадаємо, на Львівщині внаслідок ракетних обстрілів 10 лютого застосували графік погодинних відключень електроенергії.