Все заради зручності перетину: на українсько-польському кордоні відбулись міжнародні навчання

На українсько-польському кордоні відбулись спільні міжнародні навчання поліції, ДСНС та прикордонників

 

Сьогодні, 8 листопада, на пункті перетину державного кордону України з Республікою Польща «Краківець-Корчова» відбулись міжвідомчі навчання.

Про це пишуть на сторінці поліції Львівської області.

Фото зі сторінки поліції Львівщини

У них взяли участь поліцейські Львівщини, прикордонники, співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області. А також співробітники Львівської обласної військової адміністрації, Державної пожежної служби Республіки Польща, міжнародних гуманітарних і громадських організацій.

Фото зі сторінки поліції Львівщини

Навчання мали на меті відпрацювати міжвідомчу взаємодію, а також забезпечити осіб, які подорожують, усім необхідним при перетині кордону.

Учасники навчань відпрацювали питання охорони публічного порядку та безпеки дорожнього руху на території, прилеглій до пункту пропуску, а також функціонування пунктів обігріву на випадок погіршення погодних умов.

Фото зі сторінки поліції Львівщини

Також зосередились на наданні допомоги на автошляхах у разі ускладнення погодних умов, проведенні інформаційної роботи, у тому числі наданні психологічної допомоги, організації творчих занять з дітьми.

Окрім того, у навчаннях взяли участь кінологи для перевірки повідомлень про виявлення небезпечних чи підозрілих предметів.

Пункт пропуску «Краківець-Корчова» є одним із найбільших пунктів пропуску через державний кордон між Україною та Республікою Польща. Від початку збройної агресії російської федерації цим пунктом пропуску скористалася значна кількість громадян України.

Фото зі сторінки поліції Львівщини

«Тому поліція разом з працівниками ДСНС та прикордонниками проводять спільні навчання для забезпечення нормального перетину кордону з Республікою Польща, надання допомоги громадянам та забезпечення правопорядку», — зазначив заступник очільника поліції Львівщини Дмитро Міхалець.

Він розповів, що в наметі поліції працюватиме слідчо-оперативна група, чергуватимуть співробітники ювенальної превенції, буде облаштований пункт обігріву. Крім того, до роботи залучать групи реагування патрульної поліції, превентивної комунікації та кінологів.

Нагадаємо, у вівторок, 8 листопада, у пункті пропуску державного кордону «Краківець», що на Львівщині, у рамках навчань встановили перші мобільні пункти обігріву.