Львівська компанія «Західнадрасервіс» увійшла в ТОП стійких приватних компаній України

Лише за 6 місяців цього року динаміка виторгу компанії становила +350%

Львівська газовидобувна компанія «Західнадрасервіс» зайняла п'яте місце у рейтингу 30-ти стійких приватних компаній України за версією Forbes.

Відповідний рейтинг був опублікований у журналі Forbes.

Зокрема, від початку повномасштабного вторгнення росії Україна втратила понад третину економіки. Згідно з опитуванням, на початок осені лише кожне п'яте підприємство змогло відновитися до минулорічного рівня.

У Forbes склали рейтингову шкалу стійкості, за якою оцінювали компанії від 0 до 10 балів. Компанія «Західнадрасервіс» зайняла п'яту позицію у рейтингу та отримала 9,4 бали за рейтинговою шкалою стійкості. Це означає, що компанія значно збільшила штат, виробничі та фінансові показники.

Компанія заснована у 2004 році, її власником є Зіновій Козицький. У ТОВ «Західнадрасервіс» працює близько 800 осіб. Лише за 6 місяців цього року динаміка виторгу компанії становила +350%.

Прогнозується, що цьогоріч видобуток газу в Україні впаде на 10%. Однак Зіновій Козицький на це не зважає, адже, на відміну від більшості газових компаній, «Західнадрасервіс» сконцентрувалася на видобутку газу у Львівській та Івано-Франківській областях.

Так, завдяки вигідній географії компанія планує збільшити обсяги видобутку газу до 184 млн кубометрів у цьому році. Окрім того, у 2022 році компанія «Західнадрасервіс» відкрила нове родовище та пробурила 12 свердловин. До кінця року газовидобувна компанія планує пробурити ще п'ять свердловин.

Також «Західнадрасервіс» у 2023 році планує пробурити першу свердловину у Полтавській області та спробувати збільшити глибину буріння з 2 тис. до 5-6 тис. метрів.

Нагадаємо, на Львівщині у Стрийському районі випробували нову газову свердловину. Вона забезпечить видобуток 50 тисяч кубічних метрів газу на добу. Нова свердловина стане четвертою на Дібровському родовищі.