На Львівщині судитимуть киянина, який намагався «відкосити» від мобілізації

Фото: pexels

Порушнику повідомили про підозру

Дізнавачі львівської поліції встановили, що 25-річний киянин, щоб «відкосити» від мобілізації, намагався перетнути держкордон України із підробленими документами.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

Чоловік надав інформацію про себе та фото невстановленій особі, щоб виготовити документи щодо непридатності до військової служби, що надають право у період дії воєнного стану на виїзд за межі України.

Потім у пункті пропуску «Рава-Руська — Гребенне» зловмисник пред’явив підроблені посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби для безперешкодного перетину кордону.

Порушнику повідомили про підозру.

Киянину загрожує максимальне покарання у вигляді обмеження волі на строк до двох років.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 у країні введено воєнний стан та розпочато мобілізацію до Збройних Сил України зі встановленням обмежень щодо виїзду за межі України громадян чоловічої статі віком від 18 до 60 років.

Нагадаємо, 53-річний львів’янин за 10 тисяч тисяч доларів США організовував військовозобов’язаному громадянину України перетин державного кордону поза межами пунктів пропуску. Його викрили правоохоронці.