Шахтарям Львівщини почнуть виплачувати заборговану зарплату вже завтра

Борг утворився через збитки від продажу вугілля.

Українським шахтарям нарешті виплатять зарплату. Гірники не отримують її від квітня. Вже завтра людям почнуть перераховувати заборговані гроші.

Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький повідомив, що сьогодні Міністерство фінансів погодило виплату понад 200 мільйонів для погашення заборгованості шахтарям ДП «Львіввугілля» за квітень-червень.

Державна казначейська служба України зможе почати виплати заборгованих заплат вже від завтра, 17 серпня, - зазначив Максим Козицький.

Нагадаємо, 10 серпня Міністерство енергетики України звернулося з листом до Мінфіну, щоб спрямувати у серпні понад 650 мільйонів гривень на виплату зарплати шахтарям. Понад третину цієї суми  скерували Львівщині.

Львівські шахтарі уже не вперше виходять на акції протесту через невиплату зарплат. Востаннє вони приходили під стіни облдержадміністрації 4 серпня.

У Львівській ОДА пояснюють, що заборгованість виникла через збитки від реалізації продукції та несвоєчасні розрахунки за відвантажене вугілля.

Зараз середня собівартість вугілля становить приблизно 2900 грн за тонну. Натомість ціна реалізації - 1650 грн/тонну. Через таке недоотримання, кажуть, чиновники і виникла заборгованість.

Як писало Lviv.Media, напередодні на Львівщині страйкували лікарі. У лікарні Соснівки, що поблизу Червонограда, медики розпочали голодування через невиплату зарплати.