• Головна
  • Новини Львівщини
  • Голова Львівщини вакцинувався та закликав мешканців області також перевірити свої календарі щеплень

Голова Львівщини вакцинувався та закликав мешканців області також перевірити свої календарі щеплень

У середу, 28 вересня, голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький отримав бустерну дозу вакцини проти COVID-19 та щепився від дифтерії, правця і кашлюка. Він також закликам мешканців Львівщини вакцинуватися, щоб вберегти себе від важких наслідків хвороб.

Фото: Львівська ОВА

Як зазначив Максим Козицький під час вакцинації, щеплення дозволяє виробити колективний імунітет, тобто захистити себе і тих, кому не можна вакцинуватися через протипоказання.

"Закликаю усіх жителів Львівщини заглянути у свої календарі щеплень і перевірити, коли востаннє ви вакцинувалися від дифтерії, правця та кашлюка. Доросла людина повинна робити це раз на десять років. Прошу поставитись до цього вкрай серйозно, зважаючи ще й на те, що днями в області у дитячому інтернаті зафіксували спалах дифтерії", — наголосив Максим Козицький.

Голова області також додав, що більшість щеплень на Львівщині можна отримати безкоштовно.

Крім того, у коментарі LVIV.MEDIA Максим Козицький зауважив, що наразі в області вводити карантинні обмеження не планують. Однак, якщо ситуація з кількістю хворих не покращиться, карантин в області можуть ввести.

“Минулого року обстежували до 4,5 тисяч людей у день. Зараз немає стрімкого зростання випадків коронавірусу, але зростання є. Якщо ж вакцинацію не проводити, то, звичайно, ця ситуація може повторитися”, — акцентував Максим Козицький.

Разом з тим, за його словами, змушувати вакцинуватися людей бустерною дозою наразі не планують, однак все може змінитися у залежності від епідемічної ситуації.