Учень з Львівщини створив баггі для ЗСУ

“Tyrex” — це саморобна модель повнопривідного транспортного засобу для проходження дуже важких дорожніх ділянок, зокрема гірських

Учень одного з навчальних закладів Львівщини Тарас Януш створив макет баггі “Tyrex”. Цей транспортний засіб пристосований до бездоріжжя та важкопрохідних ділянок. Його вже протестували і планують передати на фронт.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Баггі “Tyrex” — це саморобна модель повнопривідного транспортного засобу для проходження дуже важких дорожніх ділянок, зокрема гірських. Хлопець створив цей проєкт, адже хоче допомогти ЗСУ. Втім баггі також придатний для використання у туристичній галузі.

“Такі речі зараз потрібні хлопцям, щоб швидко відпрацьовувати маневри, повертатися на місце дислокації, впевнено поводитися на полі бою”, — зазначив начальник відділу інновацій, дистанційного навчання, координації діяльності закладів вищої освіти і науки, професійної освіти департаменту освіти і науки ЛОВА Іван Пикус.

Тарас Януш та його модель баггі. Фото: Facebook Максима Козицького

Додамо, що модель “Tyrex” — лише перший варіант, адже надалі планується створювати й інші моделі. Зокрема, департамент освіти і науки Львівської ОВА, департамент гуманітарної політики ЛМР та ГО “Пекельні кажани” підписали меморандум про реалізацію схожих проєктів на базі львівських закладів профтехосвіти.