У підвалах житлових будинків Львова встановлюють металеві печі

Металеві печі мають встановити власники будинків, місто ж забезпечує обігрів для освітніх закладів, медзакладів, підприємств критичної інфраструктури

У житлових будинках Львова почали облаштовувати місця для обігріву у підвалах — встановлюють металеві печі.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Таку металеву піч уже встановили на вул. Каховській, 6.

"Пічку встановили з дотримання певних вимог. Вона стоїть на металевій основі. Є вікно з металевих матеріалів, у яке виведена труба. Цеглою вирішили не обкладати. Дрова зберігаємо в окремому приміщенні. Є засоби пожежогасіння — вогнегасник і вода. Вогнегасником можна користуватися, коли у приміщенні немає людей. А коли є люди, то порошковим вогнегасником не радять користуватися. Тому, в разі вогню, його можна загасити водою, бо тут не буде струму. Адже металеву піч ми будемо використовувати, коли у будинку не буде ні газу, ні електрики. Також встановили датчик задимлення", — наголосив Іван Мовчан, голова ОСББ і мешканець будинку на вул. Каховській, 6.

Металеві печі мають встановити власники будинків, місто ж забезпечує обігрів для освітніх закладів, медзакладів, підприємств критичної інфраструктури.

"Відповідно до тих пропозицій, які були прийняті на комісії ТЕБ і НС, прийняті на виконавчому комітеті, наполегливо просимо всіх балансоутримувачів забезпечити наявність місць обігріву у своїх будинках. А саме: встановити металеві печі та забезпечити необхідну інфраструктури біля них. Це — витяжна труба, дрова, фіксатора чадного газу", — розповів Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Ці печі можна встановлювати у підвалах, зокрема у найпростіших укриттях, у які мешканці будинку спускаються під час повітряних тривог. Також їх можна розмістити у цокольних приміщеннях.

Додамо, головам ОСББ, ЖБК, управляючим компаніям, які надають послуги з управління багатоквартирними будинками, а також співвласникам багатоквартирних будинків до 1 жовтня необхідно:

  • облаштувати місця для обігріву у підвальних приміщеннях, цокольних поверхах, об’єктах укриття відповідно до вимог ДСНС та забезпечити наявність печей на альтернативному виді палива;
  • створити запас такого палива, необхідний для проходження усього осінньо-зимового сезону;
  • розмістити план евакуації з приміщень укриттів відповідно до вимог ДСНС на кожному поверсі, дошці оголошень та при вході в укриття;
  • виконати роботи з ущільнення віконних та дверних отворів у місцях загального користування у житлових будинках.

Нагадаємо, в усіх укриттях навчальних закладів Львова скоро з’явиться Wi-Fi. Його обіцяють підключити вже з 1 вересня.