• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині судитимуть колишнього сільського голову, який незаконно привласнив близько 2,5 млн гривень

На Львівщині судитимуть колишнього сільського голову, який незаконно привласнив близько 2,5 млн гривень

У 2019 році сільський голова одного з населених пунктів Сокальського району підробив офіційні документи щодо будівництва газопроводу до сіл територіальної громади

На Львівщині колишній сільський голова незаконно заволодів бюджетними грошима. Так, чиновник використав службове становище та вступив у змову з керівником підприємства-підрядника, після чого заволодів близько 2,5 млн гривень, які виділили з бюджету для будівництва газопроводу.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

У 2019 році сільський голова одного з населених пунктів Сокальського району підробив офіційні документи щодо будівництва газопроводу до сіл територіальної громади.

"В подальшому був проведений тендер, визначений переможець, складені та підписані акти про виконання та приймання робіт, а також здійснені відповідні оплати. Проте, насправді роботи з будівництва газопроводу не проводились, і навіть потреби у їх проведенні не було, оскільки вони вже були виконані раніше, про що зловмисники достовірно знали. Таким чином вони заволоділи бюджетними коштами у сумі близько двох з половиною мільйонів гривень", — інформують у поліції.

Колишньому сільському голові повідомили про підозру.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт переданий до суду.

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Львові працівниця банку підозрюється у привласненні майже 2 млн грн. Зловмисниця — 58-річна колишня завідувачка одного з відділень банку у Львові.