• Головна
  • Новини Львівщини
  • Облаштування укриттів на Сихові та відновлення "Бойківського експресу": головні новини Львівщини за 19 серпня

Облаштування укриттів на Сихові та відновлення "Бойківського експресу": головні новини Львівщини за 19 серпня

Розповідаємо про важливі новини за добу на Львівщині

  • На Львівщині у всіх районах запрацювали консультативно-координаційні центри для переселенців. Зараз в області офіційно живе майже 250 тисяч переселенців. За неофіційними даними, таких людей понад 400 тисяч. Очільник області наголосив, що такі центри в Україні створюють вперше. Адже вимушені переселенці, які живуть у районах, повинні мати доступ до медичної, юридичної, психологічної, соціальної допомоги, а також до консультацій з пошуку роботи, пенсій. Відтак, внутрішньо переміщені особи можуть у будь-який час з понеділка до п’ятниці звернутись до консультаційно-координаційних центрів. Організації-партнери скеровуватимуть туди фахівців відповідно до затверджених графіків.
  • З 1 вересня відбудуться зміни в організації руху транспорту на кордоні з Польщею. Пілотний проєкт, націлений на мінімізацію черг, тож частина пунктів пропуску обслуговуватиме лише легкові автомобілі, а решта — вантажівки. Тож вісім пунктів пропуску на кордоні з Польщею поділять по чотири: на менших будуть пропускати лише легкові автомобілі (до 7 тонн), а на більших — виключно вантажівки (понад 7 тонн).
  • У середу, 24 серпня, АТ “Укрзалізниця” відновлює курсування поїзда Інтерсіті+ №745/746 сполученням Київ — Славсько. Поїзд відправлятиметься з Києва о 06:08, зупинка у Львові о 11:56 і прибуття на станцію Славсько о 13:58. Зворотно зі станції Славсько поїзд відправлятиметься о 14:28, зупинка у Львові о 16:24 та прибуття до Києва о 22:20.
  • Львівська область випередила всі регіони України за результатами надходжень до бюджету за сім місяців цього року. Так, Львівська область стала першою за: загальними надходженнями (динаміка по Львівщині — 134%, по Україні — 111%); надходженнями плати за землю (103% по Львівщині та 80% по Україні); податком на нерухоме майно (Львівщина — 139%, по Україні — 85%);єдиним податком (127% — по Львівщині, 108% — по Україні).
  • У Сихівському районі для мешканців панельних будинків облаштують укриття. Укриття облаштують на двох суміжних ділянках площею 1,1 га на проспекті Червоної Калини. Виконавчий комітет вирішив визначити ці ділянки такими, що придатні для облаштування укриття (бомбосховища), яке може використовуватись для захисту населення у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру та у воєнний час.