• Головна
  • Новини Львівщини
  • Російська ракета влучила в будинок: львівські лікарі врятували життя братикам з Одещини, які ледь вижили після ворожого обстрілу

Російська ракета влучила в будинок: львівські лікарі врятували життя братикам з Одещини, які ледь вижили після ворожого обстрілу

8-річному Якову уламок потрапив у шию

У Львові боролися за життя двох братиків, які постраждали 1 липня від російських обстрілів на Одещині.  Братиків Володю та Якова з-під завалів дістали сусіди. У дім братів у селі Сергіївка на Одещині влучила російська ракета. Мама та вітчим загинули одразу.

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

8-річному Якову уламок потрапив у шию. Аби не втратити дитину через кровотечу, рятувальники перетиснули йому судину.

"Однак кисневе голодування спровокувало інсульт. Як наслідок — Якову знерухомило ліву частину тіла. Права рука у нього не рухалася через перелом плеча. Старший 14-річний Володя отримав черепно-мозкову травму, численні поранення обличчя та перелом променевої кістки правої руки", — йдеться у повідомленні.

Поранених братиків спочатку доправили до реанімації місцевої лікарні на Одещині, і лише через місяць евакуаційним потягом транспортували до лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Стан Володі тоді уже був стабільний, однак за життя Якова боролися львівські лікарі.

"Також увесь цей час, включаючи реанімацію, з Яковом працювали реабілітологи на чолі з фізичним терапевтом Сергієм Худою. Завдяки цьому хлопчик уже вчиться ходити і рухати лівою рукою. На правій у нього поки що стоїть апарат зовнішньої фіксації. Володею реабілітологи теж займалися. Зокрема, йому допомагали розробити руку, яка малорухлива після тривалого перебування в гіпсі", — додають у Першому медоб'єднанні Львова.

У війні хлопчики втратили маму, однак не залишилися самі — з-за кордону до них приїхала двоюрідна сестра Євгенія. Вона забрала їх до Австрії, де братики продовжать реабілітацію.

Нагадаємо, львівські лікарі врятували 40-річну жінку, яка постраждала від ракетного удару в Лимані Донецької області. Через вибухи чоловік потерпілої загинув на місці, а 13-річний син — у лікарні.