• Головна
  • Новини Львівщини
  • Стрий без води, прощання із загиблими військовими і нова клініка протезування та реабілітації: головні новини Львівщини за 17 серпня

Стрий без води, прощання із загиблими військовими і нова клініка протезування та реабілітації: головні новини Львівщини за 17 серпня

  • 26-річна спортсменка Олена Старікова виборола бронзу чемпіонату Європи з велосипедного спорту, що триває у Мюнхені. Львів’янка фінішувала третьою у гонці кейрін. Першою дистанцію здолала німкеня Лея Фрідріх, другою фінішувала представниця Польщі Урсула Лось.
  • У Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького навчатимуть медицині англійською. Нову конкурсну пропозицію з англійською мовою навчання в університеті відкрили на численні прохання вступників. Такий вид навчання дозволить вступникам володіти англійською мовою професійного спрямування на високому рівні, легше освоювати протоколи діагностики та лікування розвинених країн.
  • У Стрию майже на добу без водопостачання залишиться одна з вулиць міста. Так, з 18:00 17 серпня і до 16:00 18 серпня у Стрию припинять подачу води по вулиці Кобилянської. Водопостачання призупиняють у зв’язку з проведенням робіт із ліквідації аварійної ситуації на мережі водопостачання.
  • Правоохоронці Львівщини викрили посадовицю Львівської міської ради, яка організовувала незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України. Як встановило слідство, начальниця одного з районних відділів соцзахисту департаменту гуманітарної політики ЛМР налагодила схему, щоб нелегально переправляти за кордон військовозобов’язаних.
  • 18 серпня у Львові попрощаються із загиблими у російсько-українській війні Героями Іваном Тимцівим та Олегом Станьком. Об 11:00 розпочнеться чин похорону у Гарнізонному храмі, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Відтак, Івана Тимціва поховають на Личаківському кладовищі, а Олега Станька — у Рясному за бажанням рідних.
  • На Львівщині запрацює спеціалізована клініка протезування та реабілітації Superhumans Center. Її відкриють на базі однієї з лікарень Львівської області. Перша леді України Олена Зеленська буде серед членів правління. Клініка спеціалізуватиметься на протезуванні та реабілітації людей, які постраждали внаслідок воєнних дій рф на території України.