На Львівщину релокувались понад 200 підприємств: у яких галузях вони працюють

130 підприємств з інших регіонів вже працюють у Львівській області

Від початку повномасштабної війни росії проти України у Львівську область релокувались 203 підприємства. З них 130 уже працюють.

Про це 17 серпня повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

Фото: Львівська ОВА

Найбільше релокованих підприємств працює у таких галузях: легка промисловість — 39, машинобудування — 23, металообробка — 23, харчова промисловість — 21, хімічна промисловість — 13, медицина — 11, будівництво — 9, меблева промисловість — 7, торгівля — 36, інші — 21.

Як розповів керівник департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда, одним із перших підприємств, яке взяло участь у державній програмі релокації та перевезло свої виробничі потужності із Харкова, є ТОВ "ІМЕКС МАКС". Компанія планує працевлаштовувати людей саме з Львівщини.

"Також потрібно згадати про будівництво нового заводу хлібобулочних виробів на території Львівського району, яке невдовзі розпочнеться. Мережа заводів та точок продажу в основному була зосереджена на сході України (Харків та Київ). Попередньо на заводі працюватиме приблизно 1000 людей", — зазначив Степан Куйбіда.

Він додав, що релокація бізнесу важлива, адже це збереження українського виробника на ринку, незалежно від того, в якій області він знаходиться.

"Також це нові робочі місця для мешканців Львівщини, "здорова конкуренція" для локального бізнесу, додаткові надходження до бюджетів усіх рівнів", — зазначив керівник департаменту.

Читайте також: