• Головна
  • Новини Львівщини
  • У Стрийській міськраді розповіли, скільки шкіл громади мають облаштовані укриття та готові до навчання

У Стрийській міськраді розповіли, скільки шкіл громади мають облаштовані укриття та готові до навчання

12 освітніх установ отримали зауваження і рекомендацію дообладнати укриття

Спеціальна комісія, яка обстежувала укриття в навчальних закладах Стрийської територіальної громади, повідомила про результати оглядів. Так, із 40 шкіл лише 23 мають облаштовані найпростіші укриття.

Про це 11 серпня повідомляє Стрийська міська рада.

Фото: Микита Печеник, Lviv.Media

"Цьогоріч найбільш актуальним питанням перед 1 вересня є безпека освітнього простору для дітей та працівників у закладах освіти. З метою перевірити безпекову готовність до нового навчального року була створена спеціальна комісія, яка обстежувала найпростіші укриття у навчальних закладах", — розповідають у міськраді.

Там додають, що відповідно до результатів, із 40 шкіл громади 23 мають облаштовані найпростіші укриття. Ще 5 навчальних закладів мають протирадіаційне укриття — саме їм дозволили розпочати навчання в очній формі. Також 12 освітніх установ отримали зауваження і рекомендацію дообладнати укриття згідно з вимогами законодавства.

Водночас з 27 закладів дошкільної освіти ще 3 мають завершити ремонтні роботи з облаштування найпростішого укриття. А з 8 закладів позашкільної освіти половина вже може розпочинати роботу. В решті установ усувають недоліки, виявлені під час перевірки.

"Також з метою визначення форми навчання, управління освіти провело опитування серед батьків учнів. Відповідно 72% батьків обрали для своїх дітей очну форму навчання, решта — віддають перевагу, на цей час, дистанційній освіті. Кожна окрема школа приймає рішення про свою форму навчання самостійно на педагогічній раді. До 1 вересня директори шкіл мають повідомити, в якому форматі навчатимуться школярі", — зазначають у Стрийській міській раді.

Читайте також: