"1000 автомобілів свободи": SoftServe придбає 29 автомобілів швидкої допомоги для захисників

ІТ-компанія "SoftServe" придбає 29 автомобілів швидкої допомоги та обладнання до них у межах ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького "1000 автомобілів свободи".

Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

"Додатково до коштів, виділених компанією для придбання автівок, працівники компанії за два тижні пожертвували ще 2 мільйони гривень до корпоративного Благодійного фонду “Відкриті очі”, що займається проєктом. Ці кошти також підуть на медичну допомогу для найгарячіших точок фронту", — йдеться у повідомленні.

Фонд уже придбав 8 автомобілів та обладнання до них, зокрема дефібрилятори, монітори пацієнта, апарати штучної вентиляції легень, медикаменти тощо. "Швидкі" купують у Німеччині, Франції, Великій Британії та Нідерландах.

Фото: Львівська ОВА

"Щодня на війні сотні наших захисників зазнають поранень. Їхнє життя залежить від того, як швидко їм зможуть надати допомогу та доправити до лікарні або польового госпіталю. SoftServe у липні виповнилося 29 років, і замість гучних святкувань, компанія виділила гроші на те, що зараз справді важливо — порятунок наших захисників”, — розповідає директорка Благодійного фонду "Відкриті очі" Вікторія Міщук.

Перші вісім автомобілів уже готові відправитися у найгарячіші точки фронту. Найближчим часом фонд планує здійснити закупівлю ще 21 автомобіля.

Зазначається, що Благодійний фонд “Відкриті очі” допомагає українським захисникам ще з 2014 року. Від початку російського вторгнення в Україну 24 лютого фонд надав гуманітарну допомогу на суму близько 100 млн гривень. Ці кошти спільно зібрали SoftServe, співробітники, партнери та клієнти компанії в Україні і за кордоном, а також усі небайдужі.

На сьогодні фонд закупив і передав понад 320 тонн гуманітарної допомоги, 2800 одиниць комп’ютерної техніки, понад 23 тисячі упаковок ліків і медикаментів та більш як 15 тисяч одиниць персонального захисту для тих, хто обороняє Україну.

Можливо, пропустили: