На Львівщині двоє чоловіків потрапили до лікарні з лептоспірозом

Цього року до інфекційної лікарні з лептоспірозом вже потрапили сім пацієнтів

Двоє чоловіків на Львівщині були шпиталізовані до Львівської обласної інфекційної лікарні

з лептоспірозом. Обидва перебували у реанімації та потрапили туди у важкому стані.

Про це повідомляє Zaxid.net 25 липня.

48-річний мешканець Стрия провів у реанімації 10 днів, а 66-річний мешканець Ходорова — п’ять. Пацієнти й досі у лікарні, але з реанімації їх вже перевели на подальше лікування у відділення.

Наразі складно сказати, де саме чоловіки заразилися лептоспірозом. Однак обидва пацієнти проживають у селі, де, ймовірно, й заразилися хворобою, яку в господарстві переносять щурі, польові миші, землерийки та їжаки.

Після появи тривожних симптомів чоловіки не відразу звернулися по медичну допомогу, а понад тиждень лікувалися самотужки.

"48-річного мешканця Стрия спершу доставили до лікарні св. Пантелеймона (колишня лікарня швидкої медичної допомоги), але там швидко зрозуміли, що в нього інфекційне захворювання, і скерували до нас. Чоловік потрапив до нас у важкому стані, у нього впав тиск, практично було відсутнє сечовиділення, висока температура, біль у м'язах, інтоксикація тощо. Загалом у реанімації він пробув 10 днів", — каже заступник директора з медичної роботи інфекційної лікарні Андрій Орфін.

66-річний мешканець Ходорова також спершу лікувався вдома, до лікарів звернувся лише тоді, коли стан суттєво погіршився. Він провів у реанімації п'ять днів, і 25 липня його з реанімації перевели у відділення, де він продовжить лікування.

За словами Андрія Орфіна, цього року до інфекційної лікарні з лептоспірозом вже потрапило сім пацієнтів. Найчастіше люди заражаються наприкінці літа–початку осені, коли купаються у водоймах, не призначених для купання, ловлять рибу, прибирають у підвалах тощо.

Довідково:Лептоспіроз — небезпечне інфекційне захворювання, спричинене бактерією Leptospira. Основними носіями збудника лептоспірозу у природних умовах є щурі, польові миші, землерийки, їжаки. Захворіти на цю недугу можна під час купання у заражених водоймах, при контакті з інфікованими тваринами. В організм людини бактерія потрапляє через тріщини, порізи чи рани на шкірі чи слизові оболонки (очі, ніс, рот). Вживання зараженої їжі також може спричинити захворювання.