• Головна
  • Новини Львівщини
  • Смерть ексмера Дрогобича та відкриття дитмайданчика в Яворові: головні новини Львівщини за 16 липня

Смерть ексмера Дрогобича та відкриття дитмайданчика в Яворові: головні новини Львівщини за 16 липня

Розповідаємо, що трапилось на Львівщині за останню добу

Помер колишній мер Дрогобича на Львівщині

16 липня помер колишній міський голова Дрогобича та народний депутат від Партії регіонів Олексій Радзієвський. Він передчасно закінчив свою другу каденцію на посаді міського голови взимку 2014 року під тиском протестів Революції Гідності. Олексій Радзієвський у 1998-2002 та 2010-2014 роках був міським головою Дрогобича внаслідок перемоги на чесних та конкурентних виборах. З грудня 2000 року і до повторного обрання міським головою Дрогобича у 2010 році, Олексій Радзієвський був членом Політради Партії регіонів та очолював її львівське регіональне відділення.

Львів може прийняти поранених після теракту у Вінниці

Частину постраждалих внаслідок терористичного удару російських військ по Вінниці може прийняти на лікування Львівський опіковий центр. Станом на вечір 16 липня підтверджена загибель 24-ох цивільних українців внаслідок теракту у Вінниці. У лікарні наразі лікуються 68 постраждалих, з яких 14 перебувають у важкому стані. За життя ще чотирьох пацієнтів у критичному стані борються медики. Голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов повідомив, що на сьогодні безвісти зниклих нема, а прощання із загиблими внаслідок російського теракту будуть завтра у Вінниці та в інших населених пунктах області.

Наступного тижня частина Моршинської громади буде без газу

У частині Моршинської міської громади Львівщини 20 липня тимчасово обмежать газопостачання через планові ремонтні роботи.

Відомо, що 20 липня 2022 року з 8:00 до 17:00 припинять подачу газу в села Задеревач та Воля-Задеревацька Моршинської громади. Мешканців житлових будинків у міській раді просять перекрити контрольні та робочі крани до газових приладів. Обмеження газопостачання відбудеться через проведення планово-профілактичних ремонтів Бібрським ЛВУМГ на ГРС села Великі Дідушичі.

У центрі Яворова на Львівщині відкриють сучасний майданчик

У місті Яворів на Львівщині облаштовують новий сучасний дитячий майданчик “Ноїв Ковчег”. На момент публікації робітники продовжують роботи з влаштування та стелять м’яке гумове покриття.

Відомо, що новий майданчик почали встановлювати ще на початку червня. Попри жвавий інтерес тутешніх дітей до нового місця, перебувати там було небезпечно через відсутність спеціального покриття, тому доступ до майданчика залишається закритим до завершення всіх робіт.