На Львівщині мама захисника "Азовсталі" зібрала 18 тис. грн для потреб ЗСУ

Стрийська волонтерка Оксана Гуда виставила на аукціон власні картини, аби зібрати кошти для допомоги війську

У місті Стрию на Львівщині 9 липня в рамках відзначення Дня родини відбувся мистецький проєкт "Україні потрібна сила, щоб латати душі і крила". З-поміж інших участь у ньому взяла місцева волонтерка Оксана Гуда, син якої перебуває в російському полоні разом з іншими захисниками "Азовсталі".

Про результати благодійного проєкту повідомили у Стрийській районній державній адміністрації.

Ідейником та організатором заходу є Стрийський районний гуманітарний штаб "Клаптик Надії". Як зазначають у Стрийській РВА,  свої мистецькі вміння жінка, відома перш за все як активна волонтерка, не надто афішувала. Та після того, як вона наважилася взяти участь у благодійному проєкті, її картини охочі купували гості заходу.

"Роботи Оксани Гуди купували з неймовірним задоволенням. Організаторам благодійного дійства вдалося зібрати кошти в сумі понад 18 тисяч гривень, які використають на потреби ЗСУ", - зазначають у Стрийській РВА.

Нагадаємо, у списку на останній обмін полоненими, що відбувся 29 червня, була лише одна жінка-військовослужбовець. Наразі в полоні залишається дуже багато жінок-медиків, які виконували бойові завдання на території гарнізону “Маріуполь”.